Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Sluit brand uit met brandvertragend isolatieglas"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Brandvertragend glas

Bij brand in uw woning of pand is er maar één ding belangrijk, dat uw woning of pand zo lang mogelijk beschermd is tegen de brand. Dit is mogelijk met brandvertragend of brandwerend glas van Buys Glas. 

Buys Glashandel heeft drie verschillende categorieën brandvertragend glas:

  1. Het glas dat in de eerste categorie valt vormt maximaal 30 minuten een remming van rook, vlammen en giftige gassen. (E30)
  2. Het glas dat in de tweede categorie valt vormt maximaal 120 minuten een remming van rook, vlammen en giftige gassen. Dit glas beschermt tevens tegen warmtestraling. (EW30- EW120)
  3. Het glas dat in de derde categorie valt vormt tot 120 minuten een remming van rook, vlammen en giftige gassen. Maar beschermt ook tegen warmtestraling en heeft een functie als temperatuurisolatie. (El30- El120)

Brandvertragend isolatieglas

Steeds vaker stelt de overheid eisen aan beglazing in openbaren gelegenheden denk hierbij aan scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen etc. Brandvertragend isolatieglas valt onder de categorie veiligheidsglas, maar dan met een brandvertragend effect. Er zijn verschillende soorten brandvertragend glas, zo is er gelaagd glas met een opschuimende brandvertragende gel, gelaagd glas met een gietharslaag en gehard glas. Met het brandvertragende isolatieglas kan een door- en overslag van vuur worden voorkomen of tegengehouden.

Brandwerend glas

Het brandwerende glas dat geschikt is voor uw situatie is afhankelijk van de functie die u aan het glas wilt geven. Bijvoorbeeld de tijdsduur dat het glas een barrière moet vormen en de vlambelasting. Voor meer informatie en advies bij het maken van de juist keuze kunt u contact opnemen met Buys Glashandel via het contactformulier.

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het