Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Ons brandwerend glas heeft meerdere lagen en een speciale coating"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Brandwerend glas van topkwaliteit

Brandwerend glas wordt door de Nederlandse autoriteiten tegenwoordig steeds vaker als eis gesteld in de gebouwen van overheidsinstanties en in bedrijfspanden. Deze specifieke glassoort heeft een brandvertragende werking en bestaat uit meerdere lagen glas. Tevens is het glas voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Naast deze brandvertragende functionaliteit is het glas ook inbraakwerend vanwege haar stevigheid.

Ga voor extra veiligheid

Brandwerende beglazing is te verkrijgen in drie soorten, namelijk E30, EW en EL. Buys Glashandel levert alleen brandwerend glas dat is voorzien van een officieel keurmerk. We praten hier dus over brandwerend glas van zeer goede kwaliteit. In het interieur kan brandwerend beglazing gebruikt worden voor specifieke doeleinden zoals:

  • Het creëren van een vluchtroute door een gebouw;
  • Het compartimenteren van het gebouw;
  • Brandveiligheid tussen twee ruimtes creëren.

Brandwerend glas is een goede veiligheidsmaatregel en is niet afhankelijk van elektronische waarschuwingssystemen of sprinkler-installaties. Brandwerende beglazing verliest zijn werking niet bij afkoeling van een brandslang of andere apparatuur. Kortom, ons brandwerend en brandvertragend glas kan als zeer veilig worden bestempeld.

Bescherm uzelf tegen brand

Het plaatsen van brandwerend glas kan op meerdere wijzen gebeuren. Zo kunt u ervoor kiezen om uw glas te laten plaatsen in houten, aluminium of stalen kozijnen. Een vereiste is dat de brandwerende beglazing en de kozijnen optimaal op elkaar moeten zijn afgestemd door middel van vakkundige plaatsing. Hiermee wordt er een eenheidswerking gecreëerd. Kleine details spelen een grote rol bij brandwerende glasstellingen. Het is dan ook zeer belangrijk dat de installatie van brandwerend glas door specialisten plaatsvindt om de brandwerende eigenschappen optimaal te laten functioneren. Buys Glashandel is specialist in brandwerende glassystemen.

Vrijblijvend advies en een offerte

Heeft u interesse in brandwerend glas van Buys Glas handel? Vul dan het contactformulier in en maak uw wensen kenbaar. We kunnen u bijstaan met gedegen advies en we kunnen indien gewenst een offerte voor u opstellen. Bekijk ook eens onze online showroom en ontdek meer over al onze projecten. 

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het