Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Gebogen, maar ontzettend sterk!"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

(Koud) gebogen dubbel glas

(Koud) gebogen dubbel glas is erg sterk glas. Het glas bestaat net als ongebogen glas uit twee verschillende lagen. Dit maakt het glas sterker en zorgt er ook voor dat het glas goed isoleert. Wilt u gebogen glas toepassen in het exterieur van uw woning of zakelijk pand? Dan kunt u uw gebogen glas laten maken. Dan kiest u het best voor gebogen dubbel glas. Het geeft het gebouw een modern en fraai uiterlijk, terwijl het ook de praktische glaswens vervult, namelijk de ruimte binnen in het pand warm of juist koel houden.

Wat is (koud) gebogen dubbel glas?

Gebogen glas is glas dat gebogen is. Door het buigen heeft het glas een bolle vorm. Met gebogen glas kunnen bijvoorbeeld ronde glazen balustrades worden gemaakt en kunnen ronde gevels toch worden voorzien van een mooi glazen balkon of een complete glazen wand voor panoramisch uitzicht. Glas kan worden gebogen met behulp van een cilindervormige mal, waarop een glasplaat wordt gelegd alvorens het de oven in wordt geschoven. Door verhitting in de oven buigt het glas over de cilindervorm en als het vervolgens afkoelt, behoudt het glas deze cilindrische vorm. Met andere technieken kan glas ook sferisch en conisch worden gebogen. Voor alle vormen wordt bij warm gebogen glas maken gebruik gemaakt van een mal. Koud gebogen dubbel glas kan zonder oven en mal worden verwezenlijkt. Dit wordt ter plaatse gedaan en vereist kunde, ervaring en het juiste profiel voor het glas. Glas laten buigen en harden kunt u dan ook het best door een specialist laten doen. 

Buys Glas: leverancier van gebogen dubbel glas

Gebogen dubbel glas creëren is net iets gecompliceerder dan enkel gebogen glas maken. Twee lagen glas in de oven verhitten maakt van de twee losse delen namelijk één deel. Het glas smelt door de verhitting in elkaar en het voordeel van het dubbele glas is daarmee uiteraard verdwenen. De enige manier om gebogen dubbel glas te creëren, is door twee keer gebogen glas te maken. Het glas kan dus koud en warm worden gebogen. Ter plaatse worden de twee lagen achter elkaar geplaatst in de gevel, de wand, het interieur of andere toepassing.

Bekijk vooral ook onze projectpagina voor onder andere onze gebogen glas projecten.

Informatie en advies

Wilt u gebogen dubbel glas in uw interieur of exterieur integreren? Of bent u benieuwd naar de gebogen glas prijzen? Neem contact op met Buys Glas voor vrijblijvend advies en informatie. U kunt ons telefonisch bereiken via 0495-561682, ons online contactformulier invullen of persoonlijk langskomen in onze showroom. Maak voor dit laatste even een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat!

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het