Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Een glashelder resultaat met gebogen glas"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Gebogen glas laten maken

Bij Buys Glas kunt u in elke gewenste vorm glas laten buigen, waaronder:

  • sferische vormen
  • conische vormen
  • cilindrisch vormen

Daarnaast zijn er verschillende soorten glas die u kunt laten buigen:

Op onze projectenpagina kunt u zien welke projecten Buys Glas heeft opgeleverd. Bent u benieuwd naar wat met name met gebogen glas kan worden gerealiseerd, bekijk dan bijvoorbeeld het project HAN Nijmegen of het Rabobank-project in Heerlen. Gebogen glas laten maken, kan op diverse manieren en het kan tot verschillende mooie eindresultaten leiden. Denk bijvoorbeeld aan een glazen gebogen wand voor een ruimte of receptie, of zoals bij project HAN in Nijmegen aan modern gestroomlijnde glazen trapleuningen voor een futuristische uitstraling van een pand.

Gebogen glas laten maken voor diverse branches

Zowel overheidsinstanties als ondernemers kunnen bij ons terecht om gebogen glas te laten maken. In welke branche u ook werkzaam bent, in de autobranche, jachtbouw, of decoratie en interieurbouw, u kunt bij Buys Glas terecht. Buys Glas werkt al jaren voor uiteenlopende partijen om projecten tot een glashelder resultaat te brengen.

Enkele toepassingen van gebogen glas zijn:

  • winkelgalerijen
  • veranda's
  • als onderdeel van (spil)trappen
  • gebogen automatische deuren
  • douchedeuren
  • balustrades

Wat is gebogen glas?

Bij het buigen van glas wordt een rechte glasplaat opgewarmd. Door de zwaartekracht begint het glas te buigen. Een mal zorgt ervoor dat het glas in de juiste vorm buigt. U kunt gebogen glas echter ook laten maken middels koud buigen. Koud gebogen glas heeft een hogere, sterkere kwaliteit. Het is eenvoudiger te transporteren, want het wordt namelijk recht naar de toepassingsplaats gebracht. Daar wordt het ter plekke gebogen verwerkt tegen de constructie. Doordat er geen mal nodig is, het transport makkelijker is en er geen verhitting hoeft plaats te vinden, is de prijs van koud gebogen glas erg aantrekkelijk. Gebogen glas, koud of warm gebogen, zorgt voor een bijzonder aanzicht en brengt architectuur en design naar een hoger niveau.

Glas laten buigen bij Buys Glas

Buys Glas kunt u glas koud en warm laten buigen. Voor meer informatie over de voordelen van het koud en warm buigen van glas, en de verschillen hiertussen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het