Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Dubbel glas laten plaatsen door vakmensen"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Dubbel glas laten plaatsen

Het plaatsen van dubbel glas laten de meeste mensen graag over aan een professional. Dubbel glas biedt namelijk veel voordelen, maar alleen als het op de juiste manier geplaatst wordt. Hieronder leest u welke voordelen dubbel glas biedt, welke soorten dubbel glas er zijn en hoe het plaatsen door Buys Glas in z’n werk gaat.

Soorten dubbel glas

Er zijn verschillende soorten dubbel glas. Over het algemeen geldt: hoe beter het glas isoleert, hoe hoger de aanschafprijs. Het gebruikelijke dubbel glas bestaat uit twee glazen platen die met een dunne luchtlaag ertussen tegen elkaar aan staan. Deze luchtlaag zorgt ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is en warmte dus beter wordt binnengehouden.

Naast het conventionele dubbel glas werken wij met HR glas (hoogrendementsglas). Dit glas heeft een extra isolerend gas tussen de glasplaten. Deze laag is transparant, dus glazen blijven doorzichtig, maar de laag isoleert het glas nog beter. HR glas heeft verschillende klassen, die worden aangeduid met plusjes, bijvoorbeeld HR ++. Hoe meer plusjes, hoe hoger de isolatiewaarde van het glas. Meer informatie over HR glas leest u op onze pagina over HR-glas.

Buys Glashandel plaatst daarnaast ook drievoudig glas. Lees meer hierover op onze pagina’s over:

Dubbel glas laten plaatsen

Het is belangrijk dat dubbel glas plaatsen op de juiste manier gebeurt. Er zijn veel stappen betrokken bij het plaatsingsproces. Onze glasspecialisten voeren onder andere onderstaande stappen uit:

 • De bestaande glaslatten worden weggesneden.
 • De kitverbinding van het huidige glas wordt losgesneden en het oude glas wordt verwijderd.
 • De overige kitresten worden verwijderd en de ondergrond wordt goed schoongemaakt.
 • Er wordt een soort isolatiestrip rond de glasplaat en de glaslatten.
 • Het dubbel glas wordt in het kozijn geplaatst.
 • De glaslatten worden weer tegen het raam bevestigd.
 • De verbindingen worden gekit.
 • Het raam wordt afgewerkt met een elastische kit.
 • Tot slot worden de restanten verwijderd met een plamuurmes.

In principe zijn dit dezelfde stappen die u uitvoert bij het zelf plaatsen van dubbel glas. U kunt bij Buys Glashandel dubbel glas bestellen. Wij ontvangen drie keer week nieuwe leveringen, uw glas zal dus snel binnen zijn. Dubbel glas is een maatwerkproduct, wij vragen u daarom vriendelijk om het contactformulier in te vullen en aan te geven wat u nodig heeft. U kunt natuurlijk ook even bellen, wij kunnen u dan meteen van advies voorzien en eventueel een afspraak maken voor de plaatsing.

Duidelijke afspraken en advies

Kiest u voor dubbel glas van Buys Glashandel, dan maken wij graag duidelijk afspraken met u. Vraag ons naar:

 • De prijs inclusief transport;
 • De levertijden;
 • De prijzen voor verwijderingsbijdrage en btw;

Op isolatieglas wordt 10 jaar garantie verleend mits het glas op de juiste wijze is geplaatst en onderhouden. Indien wij het glas plaatsen wordt er ook plaatsingsgarantie gegeven. Op kitwerk wordt 5 jaar garantie verleend.

Voor vragen, onduidelijkheden of opmerkingen, neem contact met ons op. Bekijk ook onze pagina over het plaatsen van dubbel glas in Weert.

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het