Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Een douchewand, glazen deur of winkelpui? Kies voor Buys"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Gehard glas

Gehard glas ofwel thermisch voorgespannen glas valt in de catagorie veiligheidsglas en wordt verkregen door normaal glas te verhitten en daarna snel af te koelen waardoor bij breuk kleine korrels ontstaan. Het is 5 á 7 keer sterker dan normaal glas en is na productie niet meer te bewerken. Het kan na de thermische behandeling dus niet meer worden gesneden, geslepen of worden voorzien van gaten. Het kan ook uitgevoerd worden als half gehard ofwel heat strengthened glas wat als eigenschap heeft dat het in grotere stukken breekt en ca. 3 á 4 maal sterker is als normaal glas. Diverse types figuurglas zijn ook verkrijbaar in geharde uitvoering.

Toepassing van gehard glas

Gehard glas wordt onder andere toegepast in deuren, glazen binnendeuren, glazen wanden, keukenbeglazing (achter fornuizen), keukenbladen, balustradebeglazing, beloopbaar glas en meer. Lees meer over gehard veiligheidsglas en gehard glas op maat.

Op voorraad

Gehard glas wordt op maat geproduceerd en is dus geen voorraadproduct. Tevens kunt u bij ons ook terecht voor gehard vacuüm isolatieglas

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het