Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Beter beschermd tegen inbraak"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Klassen inbraakvertragend glas

Glas wordt inbraakwerend glas genoemd als het bepaalde vertraging oplevert bij een inbraak. De mate van vertraging is vastgesteld bij Europese normen. Het inbraak glas is verdeeld in klassen van P1 tot en met P8. Naarmate de P hoger wordt, hoe sterker het glas is. De klassen zijn als volgt verdeeld:

  • P1 glas    kan drie inslagen vanaf 1,5 meter hoogte weren.
  • P2 glas    kan drie inslagen vanaf 3 meter hoogte weren.
  • P3 glas    kan drie inslagen vanaf 6 meter hoogte weren.
  • P4 glas    kan drie inslagen vanaf 9 meter hoogte weren.
  • P5 glas    kan drie keer drie inslagen vanaf 9 meter hoogte weren.
  • P6 glas    kan 30-50 inslagen met een hamer en hakbijl weren.
  • P7 glas    kan 51-70 inslagen met een hamer en hakbijl weren.
  • P8 glas    kan meer dan 70 inslagen met een hamer en hakbijl weren.

De combinatie van inbraak glas

Het belangrijkste van inbraakwerend glas is dat de combinatie goed moet zijn. Ook al wordt er gebruik gemaakt van het sterkste glas, door een zwak punt kan er alsnog slecht gepresteerd worden. Hiermee wordt bedoeld dat het glas nog zo sterk kan zijn, er moet wel een evenwicht zijn in bijvoorbeeld een stevige hardhouten sponning en bijvoorbeeld goed hang-en sluitwerk. Wanneer er slechte sloten aanwezig zijn, heeft het inbraakwerende glas geen meer waarde meer. Het is dus met name belangrijk dat er wordt gezorgd voor een goed evenwicht, dus een combinatie van inbraakwerend glas met een goede constructie en een goede beveiliging van het pand.

Verschillende varianten van inbraakvertragend glas

Zoals bij alle glassoorten het geval is, zijn er veel verschillende soorten inbraakwerend glas. Welke soort geschikt is voor u is afhankelijk van de situatie. Wilt u advies op maat met een passende offerte? Neem dan contact met ons op via: 0495-56 16 82.

Bekijk ook eens onze andere soorten glas, zoals veiligheidsglas, brandwerend glas, gezandstraald glas of geluidswerend glas.

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het