Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Inbraakvertragend glas beschermt tegen inbraak..."
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Inbraakvertragend glas

Vaak wordt ervan uitgegaan dat dubbelglas inbraakwerend glas is. Tot op zekere hoogte klopt dit. Het is inderdaad moeilijker om door twee ruiten te komen dan door één, maar als inbraakvertragend glas is het niet voldoende. Een van de belangrijke factoren bij inbraakvertragend glas of te wel gelaagd glas zijn die folies. Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten die vast zijn gelijmd met een elastische kunststof folie. Wanneer er een breuk in het glas ontstaat blijft het glas met elkaar verbonden door middel van de folie(s).

Inbraakwerend glas

De mate van inbraakwerend glas wordt bepaald door de combinatie van de dikte van het glas en de hoeveelheid folies die ertussen zitten. Door de verschillende lagen die tussen het glas zitten, duurt het een stuk langer voordat inbrekers door de ruit heen zijn. Er ontstaat bij een breuk geen opening in het glas. De folie die tussen de ruiten zit wordt Polyvinybutyral folie genoemd.

Gelaagd glas van Buysglas

Gelaagd glas kan gebruikt worden voor:

  • Trappen
  • Balkon en balustrades
  • Dakbeglazing
  • Ramen laag boven vloerniveau
  • Etalageruiten

Gelaagd glas wordt niet alleen gebruikt als inbraakwerend glas maar ook bijvoorbeeld voor glazen trappen of balustrades van glas. Dit komt doordat het glas niet snel breekt en wanneer het breekt ontstaat er niet direct een opening in het glas. Dit is veilig glas voor uw trap of balkon. Wilt u meer informatie over gelaagd glas? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Bel BuyglasBel ons