Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Dubbel rendement dankzij subsidieregeling"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen
Particulieren Zakelijk Onze showroom Onze projecten

Nieuwe subsidieregeling voor isolatieglas

Vanaf 15 september 2016 is er een nieuwe subsidieregeling voor (glas)isolatie, namelijk de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. U maakt aanspraak op deze regeling als u de subsidie vooraf aanvraagt. Bent u van plan energiebesparend, isolerend glas in uw woning te laten zetten? Dan kunt u nu dus mooi van de nieuwe subsidieregeling profiteren!

Soorten glas die gesubsidieerd worden

De reden dat de overheid subsidie biedt voor isolatieglas is dat u met dit glas energie bespaart. Dat is goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu! Daarom heeft de overheid besloten om u tegemoet te komen als u besluit uw woning energiezuiniger te maken. Het draait om energiezuinigheid en daarom geldt de nieuwe subsidieregeling voor de soorten glas die het meest hieraan bijdragen, namelijk:

  1. HR++ glas
  2. Triple glas

Deze glassoorten laten zo min mogelijk warmte door en zijn daarom zeer warmte-isolerend en bieden tevens het hoogst mogelijke rendement. De subsidie bedraagt voor HR++ glas €35 per m2 glas en voor triple glas €45 per m2.

Buys Glas biedt beide glassoorten aan. Voor een offerte, die u nodig heeft voor uw subsidieaanvraag, kunt u contact met ons opnemen.

Subsidievoorwaarden

De subsidievoorwaarden variëren per woningtype. Aan welk eisenpakket moet u voldoen?

  • Uw woning is uw eigendom en tevens uw hoofdverblijf.
  • U treft minimaal twee energiebesparende maatregelen.
  • Het HR++ glas heeft een minimale kwaliteit van 1,2 U en het triple glas heeft een minimale kwaliteit van 0,8 U.
  • Bij een etagewoning, vrijstaande woning, hoekwoning/twee onder één kap woning en tussenwoning wordt respectievelijk 8, 15, 12 en 10 m2 van het HR++ of triple glas gebruikt.

Naast het hoogrendementsglas dient u dus nog een andere energiebesparende maatregel te treffen. U kiest bijvoorbeeld ook voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie.

De subsidie aanvragen

  1. Controleer of uw eventuele VvE de subsidie heeft aangevraagd. Als dit zo is, heeft u namelijk geen recht meer op subsidie, want deze wordt per woning uitgekeerd.
  2. Wordt er nog geen subsidie voor uw woning uitgekeerd en voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan bij ons een offerte op maat aan voor uw HR++ of triple glas.
  3. Doe hetzelfde voor een andere energiebesparende maatregel.
  4. Met de voor akkoord getekende offertes, inclusief het aantal meters en de uit te voeren maatregelen, en een ondertekende verklaring dat de werkzaamheden binnen vier maanden na de subsidiebeschikking worden uitgevoerd, vraagt u de subsidie aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vraag nu vrijblijvend een offerte op maat aan voor uw nieuwe hoogrendement HR++ glas of triple glas en profiteer van de nieuwe subsidieregeling!

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het