Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Triple glas bestaat uit drie lagen glas, voor uitzonderlijke isolatie!"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen

Triple glas

Triple glas, ook bekend als trippel glas, driedubbel glas of drievoudig glas, isoleert erg goed. De drie verschillende glasplaten - met tussen elke plaat een laag edelgas of stilstaande lucht - zorgen ervoor dat koude lucht niet (direct) naar binnen kan. Het resultaat van triple glas is dat u binnen kunt genieten van een prima temperatuur en dat u minder hoeft te stoken. Dit kan u een energiebesparing opleveren van ongeveer  25 m3 aardgas per m2 glas.

U-waarde van triple glas

De mate waarin glas energie doorlaat, noemen we de U-waarde. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe lager de U-waarde. Waar de U-waarde van enkel glas bijvoorbeeld rond de 6 ligt, heeft kwalitatief triple glas een U-waarde van 0,5 tot 0,9.

Standaard isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met een tussenliggende luchtspouw. Deze luchtspouw zorgt voor de feitelijke isolatie. Door toepassing van een doorzichtige metaalcoating op een van de glasbladen wordt een betere U(g)-waarde verkregen. Om de U-waarde te verbeteren wordt de spouw voorzien van een edelgas. De combinatie van een metaalcoating en een edelgasvulling met een spouwbreedte van 15 mm zorgt voor een Ug waarde van max. ca. 1.0 W/m K. Door nog een extra spouw toe te passen kan de Ug waarde verder verbetert worden tot ca. 0,5 W/m K. Dit glas wordt driedubbel of triple glas genoemd.

Door speciale metaaloxides toe te passen in de coating kunnen zonwerende eigenschappen worden bereikt. Dit glas wordt ook wel ZHR++ isolatieglas genoemd.

Trippel glas doet daarnaast meer dan alleen kou buiten houden. Ook geluid wordt door dit dikke glas buiten gehouden. Kantoren of woningen in de buurt van een station of uitgaangsplek kunnen zo dus ook genieten van een geruisloze omgeving.

Triple glas bestellen en laten plaatsen

Wilt u triple glas bestellen en laten plaatsen? Dat kan bij Buys Glashandel, specialist in interieurglas, exterieurglas en designglas. Bij Buys Glashandel kunt u het driedubbele glas bestellen en u kunt het ook door onze vakspecialisten laten plaatsen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt en u optimaal van de voordelen van dit drievoudige glas profiteert.

Triple glas is circa 10 kg per m2 zwaarder dan dubbel glas. De sponning van de meeste nieuwbouwwoningen zijn wel geschikt voor dit extra gewicht, bij oudere woningen is dit niet altijd het geval. Het is daarom aan te raden om een ervaren glaszetter te laten kijken of uw kozijnen geschikt zijn voor drievoudig glas.

Een zichzelf terugverdienende investering

Het laten plaatsen van triple glas is een duurdere investering dan het plaatsen van dubbel glas of enkel glas. Gelukkig kan deze investering wel terugverdiend worden. Door het plaatsen van triple glas kan een gemiddelde woning tot 280 euro per jaar besparen. Binnen enkele jaren is de investering daarmee terugverdiend.

Triple glas bestellen en laten plaatsen

Wilt u triple glas bestellen en laten plaatsen? Dat kan bij Buys Glashandel. Door het glas door een professional te laten plaatsen weet u zeker dat u optimaal van de voordelen van dit drievoudige glas profiteert.

We nodigen u uit in onze showroom in Stramproy, Limburg. U kunt ook op afstand contact opnemen voor vrijblijvend advies en een offerte. Dit kan via het online contactformulier door ons te bellen op 0495-561682.

Dubbel glas als alternatief

Is de overstap naar driedubbel glas een te grote stap voor u? Dan is dubbel glas een alternatief voor u. Dubbel glas isoleert goed en is goedkoper dan trippel glas. Ook een combinatie van triple glas en dubbel glas is mogelijk; door bijvoorbeeld minder dik glas te laten plaatsen op plekken waar de zon schijnt. Voor de perfecte isolatie is driedubbel glas echter net een beetje beter.

Lees meer over dubbel glas.

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het