Bezoek aan onze showroom enkel op afspraak
"Zelf dubbel glas plaatsen, doet u met ons 10-stappenplan"
Klanten geven ons 8.8 / 10 > Bekijk beoordelingen
Particulieren Zakelijk Onze showroom Onze projecten

Zelf dubbel glas plaatsen

Wilt u graag uw oude ramen vervangen of uw huis beter isoleren met isolatieglas en daarmee de kwaliteit van uw woning verhogen? Het plaatsen van dubbel glas is in dit geval een verstandige keuze en zorgt daarnaast voor een betere veiligheid en lagere energiekosten. Deze klus kunt u door een specialist laten uitvoeren of zelf in handen nemen en daarmee plaatsingskosten besparen. Echter is zelf dubbel glas plaatsen vakwerk dat meestal wordt uitbesteed aan specialisten. Maar als u verstand heeft van klussen dan kunt u aan de hand van onderstaand kort stappenplan prima zelf dubbel glas of driedubbel glas plaatsen in uw woning.

  1. Verwijder de bestaande glaslatten
  2. Snijd de kitverbinding weg van het huidige glas, op deze manier kan het oude glas worden weggehaald
  3. Verwijder de kitresten en snijd de nieuwe glaslatten op maat
  4. Plaats het glasband rondom de glasplaat
  5. Plaats het glasband ook rondom de glaslatten
  6. Zelf het dubbel glas plaatsen in het kozijn
  7. Bevestig de glaslatten tegen het raam
  8. Kit de naden en verbindingen dicht, vervolgens het raam afwerken met een extra laag acryl- of siliconen kit
  9. Als laatste stap de restanten verwijderen met een plamuurmes
  10. Voilá!

Soorten dubbel glas

Dubbel glas komt in verschillende soorten en het verschil zit vaak in de kwaliteit van het glas en de verschillende waarden van isolatie. Voor een hogere isolatie geldt vaak een hogere prijs, maar dit betekent ook een betere houdbaarheid en een duurzame investering op de lange termijn. Het oudere dubbel glas dat kenmerkend is voor de luchtlaag tussen twee glasplaten wordt bijna niet meer aangeschaft. In de huidige maatschappij wordt het meeste gewerkt met hoogrendementsglas, ook wel HR glas genoemd. In plaats van lucht heeft dit glas extra isolerend gas tussen de twee glasplaten. Dit dubbel glas houdt uw woning in de zomer koel en in de winter heerlijk warm en het isolatieglas zorgt voor een stabiele temperatuur door het jaar heen.

Aandachtspunten bij het zelf plaatsen van dubbel glas

Als u ervaring heeft met het plaatsen van glas of u bent een handige klusser dan bent u prima in staat om zelf dubbel glas te plaatsen volgens de richtlijnen. Er zijn echter een aantal punten waar u rekening mee dient te houden zoals de garantie op de dubbele beglazing. Mocht u een fout maken tijdens het plaatsen van uw dubbel glas dan heeft u hier vaak geen garantie op. Daarnaast is het voor uw veiligheid belangrijk om de veiligheidsvoorschriften in te zien. Dubbel glas is zwaar en dient goed ondersteund te worden zodat het glas niet gaat schuiven. Zelf dubbel glas plaatsen geeft kans op glasbreuk en op onprettige verwondingen. Glas is scherp en u kunt uzelf hiermee snel verwonden, draag dus altijd goede handschoenen tijdens deze klus (bij voorkeur leder). Als laatste kan het zelf plaatsen van dubbel glas ten koste gaan van de kwaliteit van het dubbel glas waardoor de mate van isolatie niet optimaal is. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn van uw investering.

Vrijblijvend advies of toch een glaszetter inschakelen?

Heeft u zelf geen of weinig ervaring met het plaatsen van dubbel glas dan staan wij altijd voor u klaar met onze ervaren en vakkundige glaszetters. Daarnaast wordt Buys Glas wekelijks voorzien van nieuwe voorraad en hierdoor zijn wij in staat om korte levertijden mogelijk te maken. Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies, vragen en een prijsindicatie. Onze contactmogelijkheden vindt u hier onder opgesomd.

Bel BuyglasBel ons
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het